Haberci Güvercinler Nasıl Eğitilir?

Haberci güvercinler nasıl eğitilir sorusu son zamanlarda çok sorulan sorular arasında yer alır. Haberci güvercinlerin diğer bir ismi posta güvercinidir. Posta güvercinleri belirli bir şekilde eğitime tabii tutuldukları zaman yer yön kavramı gelişir ve yönetimi çok daha kolay bir hale gelir. Bu konuda eğitim veren pek çok uzman kişi bulunmaktadır. Çok eski tarihte posta güvercinleri işlevi amacıyla eğitilmektedir.

Haberci Güvercin Nedir?

Haberci güvercin çok eski tarihten bu yana var olan kuş çeşitlerinden biridir. Geçmişte yalnızca işlevsel olarak kullanılan bu kuş çeşidi şimdilerde daha çok hayvan severler tarafından hobi olarak eğitilir. Pek çok malzeme ve mesajı taşıma konusunda geçmişte çok ciddi bir ilgi görmüştür. Özel eğitimleri verilir ise en kısa sürede öğrenme yetileri gelişir. Haberci güvercinler içgüdü bakımından da konum algılama ve mesaj iletme konusunda gelişmiştir.

Haberci Güvercin Temel Konum Ayarı

Haberci güvercin eğitimi yapılırken en çok dikkat edilmesi gereken konu temel konum ayarı konusudur. Bu konuda iyi eğitim verilir ise herhangi bir sorun ile karşı karşıya kalmadan eğitimlerini tamamlamak da mümkün olur. Temel konum ayarı şu şekilde yapılır;

  • Evin ya da mekanın çatı kısmında kapısı bulunan bir kafes sistemine haberci güvercin bırakılır.
  • 100 mil kadar mesafede olan bir alanı zihinsel öğrenim kazandırarak güvercin serbest bırakılır.
  • Güvercin bu alana bir kez bile gittiğinde temel konum noktası algısı oluşur ve yeniden kafese döner.

Haberci Güvercin Eğitiminde Gıda Teşvikleri

Haberci güvercinler son yıllarda insanların ilgi odağı olan güvercin türlerinden biridir. Haberci güvercinler nasıl eğitilir diye merak eden kişilerin mutlaka gıda ile teşvik etmeye yönelmesi gerekir. Bu şekilde güvercinlerin eğitimi çok daha kolay bir şekilde gerçekleşir. Bu durum yalnız güvercinler için değil daha pek çok farklı hayvan için de geçerlidir. Haberci güvercinin her iki konum arasında seri bir şekilde gidiş ve gelişini yapana kadar bu işlemi tekrar etmek gerekir. Bu şekilde yapılır ise haberci güvercinler kafasında kodlama sistemini oluşturur. Bizim aktaracaklarımız bu kadardı. Peki ya sizce haberci güvercinler nasıl eğitilir?